Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve
Sajtos karfiol (vegetáriánus étel)
Hozzávalók:
1,5 kg karfiol, 2 dkg margarin,
2 dl tejföl, 2 tojássárgája,
10 dkg füstölt sajt,
só, késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
Margarinnal kikent tűzálló tálban egyenletesen elosztjuk a sós vízben ropogósra főzött, majd lecsöpögtetett karfiolt. A tejfölbe belekeverjük a tojássárgákat, a reszelt sajtot, és sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A karfiolrózsákat leöntjük a tojásos-sajtos keverékkel. 200 fokos sütőben átforrósítjuk, kissé megpirítjuk a tetejét.
Hozzászólások eddig: 4
[Törölt felhasználó] üzente 9 éve
Kefíres-meggyes bögrés süti
A meggy cserélhető bármilyen savanykás gyümölcsre, mellé pedig kerülhet dió, mandula, de akár étcsoki darabok is.
Hozzávalók:
2 kis poharas kefír (15 dkg-os)
1 pohár olaj
2 pohár cukor (használhatunk nyírfacukrot is!)
4 tojás
egy kis darab vanília
1 kezeletlen citrom héja (elhagyható)
4 pohár liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
50 dkg magozott meggy
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg melegszik, összedobjuk a tésztát. A tojásfehérjét külön is felverhetjük, de én jobb szeretem a tömörebb verziót, így egészben hagyom a tojásokat.
A 4 tojást kikeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a vaníliával. Hozzáadjuk a kefírt és az olajat.
Beleszitáljuk a sütőporos, pici sóval ízesített lisztet, és csomómentesre keverjük.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, eloszlatjuk benne a masszát. Megszórjuk a meggyel, és 35-40 percig sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk, ha kihűlt.
[Törölt felhasználó] üzente 9 éve
Kelkáposztafőzelék másképp: (isteni finom)
Hozzávalók 2-3 főre:
– 600 g burgonya, meghámozva, felkockázva (közepes méret)
– 1 kis fej kelkáposzta, vékony csíkokra felvágva
– 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
– 4 bögre zöldség alaplé vagy víz
– só, bors
– extra szűz olívaolaj
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)
Tegyük a burgonyát a fokhagymával egy lábasba, öntsük fel az alaplével és kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára. A megfőtt burgonya felét tegyük turmixgépbe egy kevés lével együtt és pürésítsük. Ezt a pürésített adagot öntsük vissza a lábasba a maradék burgonyához és léhez. Sózzuk, borsozzuk.
Egy teflon serpenyőt felforrósítunk, ekkor tegyünk bele egy-két evőkanál olívaolajat és a felcsíkozott kelkáposztát pirítsuk meg 4-5 perc alatt (amíg a levelek kicsit összeesnek és picit megbarnulnak, karamellizálódnak). Enyhén sózzuk. Nekem közepes méretű serpenyőm van, szóval két-három adagban szoktam megpirítani a kelkáposztát.
A pirított kelkáposzta egy részét (kb. 2/3-át) forgassuk bele a burgonyás alapba. A másik részét tálaláskor a tetejére szórjuk. Tálaláskor locsolhatunk rá egy kevés olívaolajat.
[Törölt felhasználó] üzente 9 éve
Tarján Zoltán üzente 9 éve
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás