Kultúra: A nap receptje... (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 250 fő
  • Képek - 421 db
  • Videók - 1214 db
  • Blogbejegyzések - 827 db
  • Fórumtémák - 25 db
  • Linkek - 368 db

Üdvözlettel,

Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 250 fő
  • Képek - 421 db
  • Videók - 1214 db
  • Blogbejegyzések - 827 db
  • Fórumtémák - 25 db
  • Linkek - 368 db

Üdvözlettel,

Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 250 fő
  • Képek - 421 db
  • Videók - 1214 db
  • Blogbejegyzések - 827 db
  • Fórumtémák - 25 db
  • Linkek - 368 db

Üdvözlettel,

Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 250 fő
  • Képek - 421 db
  • Videók - 1214 db
  • Blogbejegyzések - 827 db
  • Fórumtémák - 25 db
  • Linkek - 368 db

Üdvözlettel,

Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

A nap receptje...

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 13 éve

Sajtos karfiol (vegetáriánus étel)


Hozzávalók:

1,5 kg karfiol, 2 dkg margarin,
2 dl tejföl, 2 tojássárgája,
10 dkg füstölt sajt,
só, késhegynyi szerecsendió

Elkészítés:

Margarinnal kikent tűzálló tálban egyenletesen elosztjuk a sós vízben ropogósra főzött, majd lecsöpögtetett karfiolt. A tejfölbe belekeverjük a tojássárgákat, a reszelt sajtot, és sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A karfiolrózsákat leöntjük a tojásos-sajtos keverékkel. 200 fokos sütőben átforrósítjuk, kissé megpirítjuk a tetejét.

Hozzászólások eddig: 4

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Kefíres-meggyes bögrés süti

A meggy cserélhető bármilyen savanykás gyümölcsre, mellé pedig kerülhet dió, mandula, de akár étcsoki darabok is.

Hozzávalók:

2 kis poharas kefír (15 dkg-os)
1 pohár olaj
2 pohár cukor (használhatunk nyírfacukrot is!)
4 tojás
egy kis darab vanília
1 kezeletlen citrom héja (elhagyható)
4 pohár liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
50 dkg magozott meggy

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg melegszik, összedobjuk a tésztát. A tojásfehérjét külön is felverhetjük, de én jobb szeretem a tömörebb verziót, így egészben hagyom a tojásokat.
A 4 tojást kikeverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és a vaníliával. Hozzáadjuk a kefírt és az olajat.
Beleszitáljuk a sütőporos, pici sóval ízesített lisztet, és csomómentesre keverjük.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, eloszlatjuk benne a masszát. Megszórjuk a meggyel, és 35-40 percig sütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk, ha kihűlt.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Kelkáposztafőzelék másképp: (isteni finom)

Hozzávalók 2-3 főre:
– 600 g burgonya, meghámozva, felkockázva (közepes méret)
– 1 kis fej kelkáposzta, vékony csíkokra felvágva
– 4 gerezd fokhagyma, felaprítva
– 4 bögre zöldség alaplé vagy víz
– só, bors
– extra szűz olívaolaj
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

Tegyük a burgonyát a fokhagymával egy lábasba, öntsük fel az alaplével és kb. 15-20 perc alatt főzzük puhára. A megfőtt burgonya felét tegyük turmixgépbe egy kevés lével együtt és pürésítsük. Ezt a pürésített adagot öntsük vissza a lábasba a maradék burgonyához és léhez. Sózzuk, borsozzuk.

Egy teflon serpenyőt felforrósítunk, ekkor tegyünk bele egy-két evőkanál olívaolajat és a felcsíkozott kelkáposztát pirítsuk meg 4-5 perc alatt (amíg a levelek kicsit összeesnek és picit megbarnulnak, karamellizálódnak). Enyhén sózzuk. Nekem közepes méretű serpenyőm van, szóval két-három adagban szoktam megpirítani a kelkáposztát.

A pirított kelkáposzta egy részét (kb. 2/3-át) forgassuk bele a burgonyás alapba. A másik részét tálaláskor a tetejére szórjuk. Tálaláskor locsolhatunk rá egy kevés olívaolajat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Hasonló módon készítem. Mindösszesen annyi a különbség, hogy a karfiolt húsleveslében párolom. Amúgy minden stimmel.

Válasz

Tarján Zoltán üzente 8 éve

Plusz 3-6 dkg kolbász szeletelve. Én 4 tojást főzve, szeletelném bele.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu