Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A fogantatás után lúgos magzatvízben lebeg az embrió, és a vérünk is lúgos (7,35-7,45 pH) kémhatású, sejtjeink számára tehát ez a kémhatás az ideális. Az ettől eltérő értékek – csakúgy, mint a testhőmérséklet esetében – súlyos működési zavarokat okozhatnak: a szervezet belső egyensúlya felborul, gyengül a létfontosságú szervek és az immunrendszer működése. A szervezet egy ideig minden erejét beveti, hogy kiegyensúlyozza a problémákat (például úgy, hogy a működéséhez szükséges ásványi anyagokat a csontokból vonja ki), de egy idő után kimerülnek a tartalékai, ami már sejtszintű károsodáshoz vezet. A savas közeg kedvez a betegségek kialakulásáért felelős kórokozók elszaporodásának is.
Mitől savasodunk?
Az elsavasodásért elsősorban a nem
megfelelő táplálkozás tehető felelőssé. Rengeteg savas kémhatású
élelemmel bombázzuk a testünket, miközben egyre kevesebb bázikus
(vagyis lúgos) élelmiszert – ásványi anyagban és nyomelemekben gazdag
zöldséget és gyümölcsöt – eszünk. Sajnos az is rontja a helyzetet, hogy
a környezetszennyezés hatására a zöldségekben és gyümölcsökben mind
kevesebb vitamin és ásványi anyag található.
Talán nem is
gondolnánk, mennyire ártalmas az egészségünkre, hogy sokszor amolyan
melléktevékenységként, a tévé előtt, vagy épp két tárgyalás között,
sietve fogyasztjuk el az ételünket. Az alapos rágás azért nagyon
fontos, mert a rágással beindul a nyáltermelés, amely lúgosságánál
fogva a savas élelmiszerek hatását hivatott ellensúlyozni.
Lúgosítás lépésekben
Még több lúgosító tipp a Wellness magazin októberi számában...
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!