Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Film - és Zenekedvelők Klubja közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz
és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltölthetsz, blogolhatsz, zenét hallgathatsz, filmet nézhetsz.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Film - és Zenekedvelők Klubja vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A cukor...
A cukor és a mesterséges édesítõ-szerek egészségkárosító hatásai
a keserû valóság
Milyen termékekrõl van szó?
Az összes
finomított cukor fajta, valamint a mesterséges édesítõszerek. A legtöbb
étel, ital tartalmaz mesterséges édesítõt, vagy finomított cukrot.
A legveszélyesebb adalékanyagok
Kezdjük
elõször a mesterséges édesítõk vizsgálatát. A különbözõ mesterséges
édesítõszereket az aszpartám (aspartame) nevû kémiai anyagból állítják
elõ. Az aspartame-ot bizonyos publikációk méregnek titulálják és nem
véletlenül. Az aspartame 3 kémiai anyagból áll: - 40% aspartic sav, -
50% phenylalanine, -10% methanol. Ezek mindegyike mérgezõ vagy káros a
szervezet számára mint adalékanyag.
Az
aszpartám az egyik legveszélyesebb étel adalékanyag, mellesleg a másik
legveszélyesebb étel adalékanyag a 99%-ban glutamát (glutamate) nátrium
savából álló MSG (monosodium glutamate), meg a hydrolizált növényi
fehérje, amik ráadásul semmilyen funkciót sem töltenek be, csak ízesítõ
anyagok.
Tudományos magyarázat
Dr. Russell
L. Blaylock, a Missisipi Orvosi Egyetem neuro-sebészeti professzora
közel 500 tudományos kutatási forrást felhasználva részletes kimutatást
közöl könyvében az aszpartám (továbbá az MSG) egészségre káros
hatásairól, legfõképpen komoly krónikus neurológiai elváltozásokról, de
számos más akut betegség elõidézésében való közrejátszásáról is.
Szerinte a fenti étel adalékanyagokat excitotoxin-oknak kellene nevezni
és azonnal be kellene tiltani forgalmazásukat. Ezek 3 fõ alkotóeleme az
aspartic-sav, a phenylalanine valamint a glutamate amik savas
aminósavakként is ismeretesek, és amik nagyon kis koncentráció-ban az
agyi neuronról neuronra való információ átvitelben játszanak szerepet.
Tehát természetes kémiai elemei az agynak.
Joggal
kérdezhetik az aszpartám és az MSG védelmezõi, hogy akkor miért
mérgezõek? Dr. Blaylock szerint ezek természetes mennyisége rendkívül
alacsony koncentrációjú és amikor e koncentráció fölé kerülnek, akkor a
neuronok hirtelenül és szabálytalanul "tüzelnek". Ugyanakkor a többlet
koncentráció az agysejtek nagyobb kalcium felvételét váltja ki, ami
bizonyos neuron-fajták pusztulását idézi elõ. Az aszpartám vagy a
glutamate mégnagyobb koncentrációjánál a sejtek egy különleges
késtetett halálban múlnak ki, aminek a neve "excitotoxicity", (azaz
izgalomba hozott toxikusság), a neuro-sejteket túlserkentve azok
halálát idézik elõ. Ez a folyamat nem gyors, de természetesen
személyenként különbözõ sebességû. Néhány különösen érzékeny személynél
komoly komplikációk lépnek fel, amik akár az egyén halálát is
okozhatják szív-zavarokat is kiváltva. De a legtöbb embernél csak
hosszabb idõ eltelte után okoz bajokat.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Hahota Jóga Klub a Szemlő-hegyi-barlangban - MEGHÍVÓ
Márciusban is nevess velünk
Aranyosi Ervin: A TV2 Napló vendégei voltunk!
A Tea Évszakok szerint....